2013. május 18., szombat

Uzipov – Panama City, zsebben zsíros kenyérrel

A tényálladék: a zenekarban amúgy hárman vannak, két egykori Publo Hunny, majd LaBand tag: Hosszú Gábor, basszus és énekes, Kubányi Bálint dob, valamint egy Walkó Gergely névre hallgató gitáros. Szó se róla, a srácok lényegre törően nyomják az arcunkba az „agrár, HC stoner” zsíros kenyeret. A bemutatkozó ’Ep-jük, ami 3 szám, annyira energikus, pörgetős, hogy zsinórba most hallgatom meg harmadszor. Igaz ez az ’Ep 2011-es, de ha érzékeim nem csalódnak azóta készült 1-2 új dal ami inkább a megosztó oldalakra kerültek fel. Elmondásuk szerint zenéjük: "a sok bonyolult, összetett muzsika után egy egyszerű 200-as szeg a pofánkba".


Szókimondó, odabaszós, jól megszerkesztett szövegekkel jönnek, dühösen, tűsarokkal rúgják szét a szánk. Teszik ezt a kezdő A kedvem véget ért című kis koszos, erősen HC-s, sludge hatású dalukban már az elején… jaj, mi jön még? Pár ütés a fejünkre és kezdődik a Fekete neked. Ami egy megint csak odamondós fekete leves, s közben kinevetnek, ahogy a fejünket majom mód kapkodjuk a pofonok elől amiket a ritmusok vágnak az arcunkba. És ez a pofa énekével leanyáz fűt fát, mindenkit és mindenkit, ahogy lehet.  A Nem akarom elől már menekülünk, féltjük a szaros életünk, mert úgy jön mit egy úthenger. Mint, ahogy az egész anyag, tol, lök, zúz, lapít!

Olvastam, hogy állítólag horvát-magyar barátságnak köszönheti a létrejöttét, úgy 2006 környékéről. De én ezt nem hiszem! Zsíros kenyér csak itt van!


Tagok:  yetterman - ének, basszus, grog - gitár, gabihargita – dob





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése