2013. május 6., hétfő

VolumeFeeder - Crowns and Chains 'EP 2013



A VolumeFeeder 2003-ban alakult Hódmezővásárhelyen. Néhány tagcserét követően csak a három alapító tag (Balázs Imre – ének, gitár, Drahota Gergő – basszusgitár, Jaksa Róbert – dob) maradt a zenekarban. 2009-ben jelent meg Soulshades című demójuk, ezt követte 2011-ben egy kislemez, a Middle Finger Attitude. Legújabb hanganyaguk, a Crowns and Chains EP 2013 februárjában látott napvilágot. Zenéjükre olyan zenekarok voltak hatással, mint a Black Label Society, Down és a Corrosion of Conformity. Igazi dübörgő, lüktető ritmusokat tolnak. Van itt minden, az alföld déli szegletéből áradó "New Orleans-i" mocsár bűzétől kezdve, egészen a rónák sivárságáig. 


Egy akkora Panterás groove-val nyitnak a King Of Lise dalukban, hogy megállt bennem az élet! Az On Strings gitártémájában igazi dögös délies, lényegre törő metal riff zakatol. Ráadásul Imi éneke is erőteljes, kaparós. A Záró Slave To The System-ben még jobban oda zúznak nekünk. Erőteljes riff viszi végig a fonalat, ami úgy hat mint 100 ütés az arcunkba. Csak annyit mondhatok, hogy minden Down, Pantera, C.O.C fan'-nak kötelező. Nagyon zúznak a Hódmezővásárhelyi  srácok! Egész zenéjüket három szóval tudnám jellemezni: Zúz, Pusztít, Öl. Mint ez a három dal... most egy ideig csak ezt hallgatom!

A zenekart, 2013. június 1. Budapesten a ShowBarlang-ban lehet meglesni a SPACEDUST / GRIZZLY/ BUSO VON KOBRA / BLACK HONNEY társaságában! Hatalmas pofonokat kapunk az este!


Tagok: Balázs Imre - ének, gitár, Drahota Gergő - basszus, Jaksa Róbert - dob



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése