2013. június 9., vasárnap

Petenders - Bullhorn 'EP

Tagadhatatlan, hogy a stoner is valahol a tradicionális blues zenében gyökerezik. Hisz élvezet hallgatni a blues beépített elemeit egy-egy markánsabb, füstös riffbe, mind alapként, mind kisegítő ütemként. Nos, ilyen tradicionális bluesban gyökerező rock zenét játszik a 2012 – ben alakult Petenders nevű kis blues/rock formáció. Amihez foghatót jelenleg csak az öreg Tátraiék (Tártai Band) nyomnak hasonlót Magyarországon.  Csak itt a zenét Petender-ék megspékelték Hammond orgonás alappal és légies szólókkal. Egy szóval semmi új, de mégis jó! 


A Petenders – Bullhorn ’EP-jét hallgatva nem mondhatnám, hogy meglehet unni a Hendrix, Eric Clapton, Led Zeppelin, Gallagher-t idéző dallamokat. A zsigerből játszott blues dalok követik a tradíciókat, de mégis messze sodródtak a hagyományos vonaltól. Egyik pillanatban csak úgy süvít a dögös rock, mint az ’EP-t nyitó ˝Bullhorn˝ zakatoló, vonatos ritmusaiban. De a másikban már egy rádióbarát nóta szól simogatóan a füleinkbe ˝Leave Me Alone˝, míg a ˝Snake Boots Shuffle˝ Hammond orgonás szólózgatása örök emlék marad bennünk, az énekes, Clapton-os orgánuma pedig megfelelően fekszik ehhez a dalhoz. A záró ˝Brainspotting˝ pedig vihar szerű funky-s/soul-os blues futamaival táncol körbe minket. 

Nem tagadom az énekes, megyeri Dániel hangját nekem eleinte kicsit laposnak tünt. De többszöri hallgatás után, vagy inkább a „kígyó vér szuflé” után már kihallottam karcosságát. Egyszóval a Petenders élvezhető, kellemes. Aki kedveli a lendületesebb blues/rock zenét nem fog benne csalódni. 


Tagok: Megyeri Dániel - ének, perka, Petendi Tamás – gitár, Gyöngyösi Gábor - billentyűs hangszerek, vokál, Baranyi Geresz – basszusgitár, Kató Bálint - dob, vokál




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése