2013. június 27., csütörtök

Southern Thunder - Dél felé (2012)

A Southern Thunder zenekar 2012 nyarán alakult egy motoros baráti társaságból. Zenéjükben a southern rock, a country és a blues ötvöződik.  Annak ellenére, hogy egy friss bandáról van szó, már a kezdetektől fogva tudták, hogy mit akarnak. Hisz a tagok hasonló zenei ízléssel, zenei világgal, érdeklődéssel rendelkeztek.  Nem is csoda, hogy tavaly novemberében elő is álltak egy 5 számos bemutatkozó anyaggal ˝Dél felé˝ címmel, amit röpke két hét leforgása alatt vettek fel. És ha jól értesültem idén júliusban, egy 10 számos nagylemezzel is kijönnek. A zenekar tagjairól még csak annyit, hogy mindegyik régi motoros. Jócskán vannak mögöttük zenei évek.

 
A ˝Dél felé˝ négy saját és egy feldolgozás nótát tartalmaz. Nyitó számuk a ˝Csak a rock & roll˝ egy tempós, lüktető rákendról boogie dal. Igazi blues kocsma fellingje van, ami szerintem az ilyen jellegű szórakozó helyek és motoros klubok nagy kedvence lesz! Van benne lendület, dög, füst, sör, és ami kell, a rock & roll. Ezt követi a klasszikus country hangvételű ˝Drága otthon˝ című poros western szerzemény, egy remek southern rock szólóval megízesítve. A dal témája pedig a biztonságos otthon, ami után mindig vágyunk, sóvárgunk. A ˝Könnyen jött pénz˝ a nagy igazságról arról szól. Ahogy az az életben is van „Könnyen jön a pénz, Könnyen megy a pénz”. Könnyű pénz, amire tapadnak a Nők és a barátnak mondott emberek. Zene egy füstös, lendületes southern rock ’n roll téma. Egy újabb country csemege az utazók dala, az akusztikus hangvételű ˝Dél felé˝ Ez a dal totálisan a motorosak kedvence lesz. Elhagyni a várost, csak menni az úton egy motorral. Ez a szabadság! Régebben hazánkban az úgy nevezett dirty rock zenekaroktól lehetett ilyen jellegű számokat hallani. Az albumot pedig már az említett feldolgozás zárja, ami nem más, mint az AC/DC ˝There's Gonna Be Some Rockin˝ dala. Ez valami szuper! Tökös, lendületes, az eredetinél gyorsan, a Southern Thunder arcára formált fasza kis dög rock ’n roll-ban előadva.
Nem tagadom rég hallgattam ilyen jellegű zenét, főleg Magyar zenekartól rég. De a Southern Thunder bemutatkozása nekem nagyon bejött. Visszarepített a dirty rock korszakába,  a ShotGun nevű motoros kocsmába és közben meg is ittam két sört. 


Tagok: Hortobágyi ’Horty’ Gábor – ének, Soltész Tamás - basszusgitár, vokál, Lendvai János – dob, Tamaskó Gábor - gitár, ének





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése