2013. augusztus 24., szombat

Kabala Baby – Kockásing Revalt

A budapesti  Kabala Baby zenekar 2008 nyara óta játssza dallamos stoner/grunge rock ízű zenéjét. Dalaikat főleg magyar nyelven szólaltatják meg, de koncerteken be-becsúszik egy-egy Queens of the Stone Age, Karma To Burn, vagy Mad Season feldolgozása dal is. A többnyire Budapesten és környékén koncertező rövid, de intenzívebb koncerteket adó banda 2010-ben rögzített egy 4 számos ’EP-t, ami egyfajta kiegészítője a 2009-es demójuknak. Sajnos ezeket a hanganyagokat nem terjesztették és nem is adták ki fizikai valóságában, csak a zenekar https://myspace.com/kabalababy/music/songs oldalán hallgathatóak. A Kabala Baby zenéjére jellemző a súlyos riffek, okosan szívhez szóló vokálos megoldások, kockásingbe csomagolt erős grunge-os energia. Ami néha kiegészül alt szaxofonnal, és más akusztikus hangszerekkel.


A Kabala Baby történetében is voltak változások a tagok felállásában. Náluk is lejátszódtak a szokásos zenekari szappanoperák… valaki svéd országba ment, valaki pedig emberi és zenei problémák miatt hátrált ki a bandából. Ebből adódott, hogy a zenekar 2011 májusában egy kicsit visszavonult, majd egy kis pihenés és az emigráns hazatérése után reaktiválták magukat. 2012 decemberében felvettek 4 újabb számot az R33 -ban.  Tervezik, hogy ezeket a kiadatlan dalokat hamarosan egybegyűjtik, és talán meglepnek minket egy kézzel fogható Kabala Baby anyaggal.

Tagok: Toroczkay András - gitár, ének, Studt Bálint - basszusgitár, ének, Ripszám Mátyás - gitár, ének, Fejős Ádám - dob



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése