2013. augusztus 29., csütörtök

Mandibular – Fájdalmas első harapás

A 2013 februárja óta létező, modern groove metált játszó Mandibular zenekar frontemberként hosszú évek hallgatása után Horváth István "Pityesz" (ex-Sun Workshop, ex-Neck Sprain és most újra a FreshFabric) tért vissza a magyar metál élet színterére, akinek hangjában a tőle megszokott módon újra arat a halál. Pityesz énektémáiban épp olyan remekül hozza a dallamokat, mint ahogy erőteljes hörgéseivel ösztönből öl, gyilkol és marcangol. A zenében pedig erősen keverednek a durvább thrash metál és a mocsár bűzös groove/sludge förtelmei. Akár csak az Anthrax, vagy épp a Dimebag féle Damageplan  pofozgatná egymást barátilag. 


A Mandibular a közös próbák, összecsiszolódás, valamint pár kocsmai buli után előrukkoltak egy olyan bemutatkozó anyaggal,  amiben nincsenek agyament technikás szólok, csak rendesek  megszerkesztet súlyos témák, amik két lábbal a földbe döngölnek. Az Elephant és az In My Brain dalaik lendülete dühös és masszív. Mind a két dal a kompromisszumoktól mentes gyilkolás riffeit zúdítja ránk a maguk 5-5 percnyi játékidejükben. Egy erős, harapós, acsarkodó bemutatkozás ez a két dal a Mandibular részéről. A zenekar többi tagjai is jól ismertek a hazai metál világban. Barabás Nándor „Punga” a dobok mögül már megjárta a SalpaFuera-t, a Ministers-t és a Slipchaos-t. Basszusgitárosuk Birizdó Zsolt a Faceman-ből ismerős, később pedig szintén a Ministers-ben nyomta. Zámbó Norbert a „speedbe mártott kezű” gitáros a Slipchaos - Slipknot feldolgozás bandából érkezett. 

Aki szeretné megtudni, hogy hogyan is arat a Halál, az a zenekar első hivatalos koncertjén, 2013. szeptember 28.-án ennek fül és szemtanúja lehet a ShowBarlangban. Ahol a Lost Continent, Jack Western és egyéb speciális vendégek társaságában láthatjuk őket. Hírek szerint kilenc saját dallal és négy feldolgozással készülnek erre a bulira.
A Mandibular érdekessége, hogy a fiúk ugyan ezzel a felállással dolgoznak egy akusztikus feldolgozásos zenekarban is melynek neve CoolMadBullz. Itt kedvenc számaikat adják elő egyfajta csapatépítő tréning formájában, és még az is előfordulhat,  hogy valamikor önmaguk előzenekara is lesznek...


Tagok: Barabás Nándor "Punga" – dob, Birizdó Zsolt "Zsófi" – basszusgitár, Horváth István "Pityesz" – ének, Zámbó Norbert "Speedy" - gitár



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése