2013. november 18., hétfő

Burning Full Throttle – No Man’s Land (2013)

Végre célegyenesbe ért az olajcseppektől tarkálló duzzadó keblű szerelőlányok kedvenc stoner/drive rock csapatának a Burning Full Throttle első albuma. A No Man’s Land nyolc gumit füstöltető, aszfaltfalós dalt tartalmaz amitől repednek a hengerfejek és tüzesen izzanak azok a koszos szexi domborulatok a szerelőműhely tompa fényeiben. Bár igaz az album olyan lassan készült, mint a Luca széke, viszont annál nagyon műgonddal.  De talán nem is baj, hogy így megvárattak minket a 2005-ös demojuk óta. Hisz az album dalai lassan olyanokká váltak, mint egy jól bejáratott kocsi az ő össze kis trükkjével, kütyüivel. Aki már jártak a Burning Full Throttle koncerten, vagy épp látták a videóikat azok jó ismerősként köszönnek vissza az album dalai. Ám ennek ellenére a dalok mégis megbikázva szólalnak meg ezen a benzingőzös albumon. 



A jól ismert The One To Blame egy hot rod aszfalt repesztő erejével hozza markáns, mélyre hangolt témáit. Precízen oda pörköli orrunk alá a sivatagi országút hőségét, húzva málhás riffjeit nem is beszélve Bandi érces V8-ként doromboló, bugyi nedvesítő hangjáról és arról az istenverte mocskosan száguldó rock ’n roll-os gitárszólóról. No Man’s Land füstösen nyitó gitárjára lüktetve feszülnek a motorháztetőt átszakító lóerőnyi bika témák, amikből szinte kirobban az ének rekedtesen kozmás ereje. Hatalmas húzása van ennek a kemény pattogós rúgókra szerelt dalnak, egy igazi Drive Rock slágernóta ez kérem szépen! A következő The Flight egy laza ’70-es évekbeli sivatagi száguldásra visz minket. Kicsit visszafogva az erőből és csak az élvezetre ad, van benne röpke elszállással felhígított poros gitárszóló és dallamos kiskakas ének. Ugyan ilyen széles terpeszállással folytatja a sort a Downtown Paradise tiszta, de mégis kapatos énekével és rock star-os csordavokáljával. És miután lelazultunk, fullra televágott tankkal indul egy Mad Max szerű pokoljárás a Hellhound betonrongyoló vontatására a koszos, mocskos országúton, ami tele van vérrel, törmelékkel, füsttel és töményen égő olaj szaggal, amit a gitárok árasztanak magukból a lendületesen előtörő örvénylő bika témáik alatt. Koszosan és fáradtan, de mégis erőteljesen, mint, ahogy Bandi éneke, amikor megnyomja azt a Hellhound-t.  Majd tovább csorgunk a Why? jól kiénekelt vokálos tempójára, amiben megint lüktet, azaz istenverte mocskos gitárszóló ereinkbe pumpálva a boogie-t. Markolva a kormányt mélyen  a pedált taposva szemünkből az álmot dörzsölgetve dübörög belénk a No Sleep Till Mexico döngölős riff tonnás vontatmánya. Ez elől már nem lehet kitérni! Odacsap az aszfalthoz, és magával húz egy poros, árnyékot adó delejes mérföldkőig melynek száma 3:36. A leülő kavargó poron át egy kocsma mocskos ablakára bámulva olvasod a kopott reklám feliratot - Burning Full Throttle Drive Bar – itt tüzes szesz kapható és a bentről kiszűrődő lendületes pszichedelikus blues rockos lüktetéssel átitatott mocskos zene tudatja veled… Igen, jó helyen!

De egy útnak is száz a vége! A Burning Full Throttle remekül hozza a bejáratott stoner rock témákat, tempókat. Zenéjükből érezhető hatásként árad a Monster Magnet, Fu Manchu némi ZZ Top, és a ’70-es évek hard rock lüktetésének benzingőzös elegye, amikhez tökéletesen passzolnak a saját zenei elképzeléseik. A drive stonerek ezen albumukkal méltán kivívták nálam a Magyarország első számú stoner/drive rock bandája címét. És a tisztelet kijár érte! DRIVE ROCK HALLELLUJAH


Tagok: Vincze András -basszusgitár/ének, Mundi Csaba – gitár, Molnár Ferenc - gitár, Killer Miller - dob






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése