2013. december 8., vasárnap

DROW - Kelet Underground

Most hétvégén (2013. 12. 07.) zajlott le a IV. Kelet Underground Tehetségkutató a Debreceni Dharma Klubban, ahol is az első helyezést a Nyírbátori sludge/death ördögök, a DROW zenekar nyerte! A tehetségkutatóról és a vele járó babérokról beszélgetem Emőd Balázzsal, a zenekar basszusgitárosával. 


Szia Balázs! Először is gratulálok az I. helyezésetekhez. Mesélj, milyen hangulatban zajlott le a tehetségkutató, hogy éreztétek magatokat? 

Szia! Köszönöm a gratulációt, igazán nagyon jól esik! A tehetségkutatót főleg a saját szemszögömből tudom elmesélni. Elsődleges szempont a Drow számára, hogy bárhol koncertezzünk, elsősorban mi, együtt jól érezzük magunkat! Sajnos Szabival együtt sofőrködtünk, így a jó hangulat egyik alkotóelemét nélkülöznünk kellet, de a banda többi tagja most is, mint általában, szorgalmasan behozta a kettőnk „vezető beosztásából” fakadó lemaradást! 


Nem kertelek, úgy éreztem a többieken is, és magamon is, hogy egy kissé kiakadt az a bizonyos beszarásmérő! Hiába az a sok koncert a közelmúltban, azért ennek tétje volt számunkra. Viszont mikor közeledett a színpadra lépés időpontja, akkor átváltottunk rutinos ösztönlényekké, és szerencsére minden a helyén volt. Nagyon jól be voltak lőve a gitárerősítők, úgy rotyogott mögöttem a bőgőcucc, hogy beleremegett a herém! Lehó és Pepe elszállós szólói betöltötték a teret. Szabi hangja mindent elsöpört, és Gabi nagyon jól hozta a mocsárjárós közép doom tempókat. A koncertvégére a kezdeti célkitűzés teljesen megvalósult, mert baszott jól érezte magát mindenki a bandából!
A szakmai zsűri minden produkció esetében, egyből a „mini-koncertek” után elmondta a véleményét, már ekkor is éreztük, hogy esélyesek vagyunk. Az eredményhirdetés alatt persze már a hányinger kerülgetett minket, valakit a pia, valakit az ideg vágott taccsra. Amikor végül kimondták a banda nevét, és tudatosult bennünk, hogy mi visszük idén a fődíjat, akkor elöntött a melegség, de nem ez a szupermarketes-marketinges karácsonyi melegség, hanem az, amelyiket a pokol tüze táplálja! Fuck Yeah!
Ezúton pedig szeretném megköszönni mindenkinek, aki segíti a bandát! Minden barátnak és barátnőnek, apának és anyának, apósnak és anyósnak, testvéreknek, hogy mérhetetlen nagy türelemmel és szeretettel kezelik a „hülyeségeinket”. Mindenkinek, aki egyszer is csak egy lájkot, vagy egy megosztást közétett velünk kapcsolatban. Nagyon sokat merítünk ezekből az apróságnak tűnő gesztusokból! Külön köszönet azoknak, akik megpróbálnak minden koncertünkön ott lenni, és őszinte kritikával megosztják velünk a véleményüket. Külön köszönet Usztics Atillának, aki a keverőpult mögül járult hozzá az első helyezéshez, és persze nem utolsó sorban Neked, a Hands of Doom-nak, hogy naprakészen hozza a friss ropogós infókat a bandáról!

Hány zenekar indult ezen a megmérettetésen? Volt olyan csapat, akivel szoros volt a küzdelem, esetleg tartottak tőlük?

Fúha! Halálpontos számot nem tudok mondani, mikor beszélgettünk erről, harmincnál több zenekarról volt szó. A döntőbe tíz zenekar juthatott tovább. Sajnos nem sok alkalmam volt (eddig) megismerkedni a többi zenekar munkásságával. Ez teljességgel az én saram, de egyszerűen a versenyhelyzetben nem akartam azzal stresszezni magamat, hogy megfigyelem a többi csapat erősségeit. Nem szerettem volna semmilyen plusz információval beárnyékolni a személyes jó hangulatomat. A szakmai zsűri viszont garancia arra, hogy mindegyik döntőbejutott zenekar komoly esélyekkel indult a fődíjért.
 
Mit hozott a Drow számára ez a tehetségkutató?


Igazán sok lehetőséghez jutottunk a dobogó csúcsának elfoglalásával. Talán most egy nappal a megmérettetés után fel sem tudnám sorolni mindet. Összességében nagyon hasznos nyereményekről van szó, mely a nagyobb ismertség felé vezető utat könnyíti meg számunkra. Nagyon nagy lehetőség ez egy bandának, és a Kelet Underground vezetősége nagyon okosan állította össze a nyereménycsomagot. Nem akarom előre lelőni az összes jövőbeni tervünket, de többek között egy ingyenes videoklip forgatására kaptunk lehetőséget egy profi legénységgel, valamint tíz óra ingyenes stúdióhasználat is a csomagban van.

Mi újság a készülő EP-tekkel? Cél egyenesben van már? 
 
Igen célegyenesben vagyunk, viszont egy kicsit hosszabb ez a célegyenes, mint gondoltuk. A dobot felvettük, viszont a gitárokra még várni kell. Sajnos olyan dolgok jöttek közbe, amelyeket előre nem tudtunk számításba venni. Ha minden jól megy, és összejön, amit tervezünk, akkor jövő Januárban már meglesznek a gitárfelvételek is. Aztán már csak Szabinak kell ráilleszteni az öblös szövegszörnyet a hangfolyamra. Elég egyszerűnek hangzik, de az előző két mondat még nagyon sok és hosszú munkaórát jelent. A másik pedig az, hogy nem szeretnénk elkapkodni, még annak ellenére sem, hogy már nagyon elérkezettnek látjuk az időt egy kész hanganyag felmutatásához, amit hozzá tudunk vágni pár emberhez.

Vagyis hamarosan hallható lesz?
Igen, nagyon rajta vagyunk! 

Balázs, még egyszer gratulációim, és köszönöm a beszélgetést!
Én köszönöm, hogy beszélgethettünk, igazán megtisztelő!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése