2014. január 9., csütörtök

Conan’s First Date – The Grim ’EP 2013

Akik ismerik a szentendrei Conan’s First Date eddigi anyagait azok jól tudják, hogy nem egy könnyen bekategorizálható zenekarról van szó. Zenéjükben épp úgy jelen vannak a vadabb thrash/death dallamok, mint ahogy mesterien keveredik a gyilkos black metált a rendenck és sludge mocskával, amit még is megpakolnak súlyos mázsányi doomos riffjeikkel. Vagyis egy sajátságosan tömény 100%-os undergound death’n roll-t vágnak az arcunkba, minta, ahogy teszik ezt a tavalyi év utolsó napjaiban megjelent ajándék két dalos EP-jükkel is.



A The Grim EP-t nyitó akusztikus kezdésű Death Of Our Muses egy ős veretű epikus black metálos arculatot domborít ki, ami át van itatva a svéd (In Flames) death metálra jellemző darálós hipersztrádán száguldó riffjeikkel, hörgésekkel és jól kiénekelt dallamokkal, amikhez csak plusz ízt adnak a rövidke thrashes gitárszólók. Az előző száguldó mészárszékkel ellentétben a Shade Of Despair daluk egy lassú, vontatottabb, ahogy ők is jellemezték: - „a brit gothic/doom fénykorát idéző” (P. Lost, korai Anathema, My Dying B.) szívlapátnyi súlyokkal megpakolt goth/doom eposz, amiben a lassan őrlő gitárokból és az ének dallamából árad a szenvedéssel átitatott sötét kripta szag. Az ’EP borítója pedig bennem a ’90-es évek nordikus undergound borítóit idézi.

Hogy ezek lesznek-e a Conan’s First Date jövőbeli iránymutatói… nem tudom. Annyi azonban bizonyos, hogy már javában dolgoznak a következő nagyobb lélegzetvételű anyagukon. Valamint az, hogy január 25.-én a Dürer Kertben láthatjuk őket a Wall of Sleep, valamint a Stonedirt társaságában. Lesz kőfejtés!



Conan's First Date: Bencze Márton - ének, gitár, Vándor Erik - gitár, vokál, Hőnich Szabolcs – basszusgitár, Séd Levente - dob




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése