2014. március 19., szerda

Cold Comfort – Southern-blues Kárpátaljáról

A kárpátaljai Cold Comfort nevű zenekar 2012-ben alakult Beregszászban "Crash" néven. A kezdeti felállás: Császár István - bőgő/ének; Illés Andris – gitár és Demes Tibi - dobok. Még ez évben csatlakozott hozzájuk Gyurkovics Attila gitáros, és immáron a négytagúra bővült gárda hivatalosan is megkezdte zenei tevékenységét Cold Comfort nevet. Zenei elképzeléseik a maguk által játszott amerikai stílusú délies blues-rockból gyökereznek, melyek közé a koncerteken pár feldolgozás is bekerül (Kiss, Jimi Hendrix).


A srácok egy-egy koncert erejéig megfordultak Kárpátalja szinte összes térségben Ungvártól Aknaszlatináig. Felléptek több motoros találkozón, mind országosan, mind nemzetközin egyaránt, valamint a beregszászi zenésztalálkozók rendszeres meghívottjai. 2012 júniusában a Kárpátia előzenekara lehettek a helyi rendezésű Bereg Fest-en. Ezzel a tempóval és lendülettel működött a zenekar egészen 2013 áprilisáig amikorra is a zenekar megvált bőgős/énekes/menedzserétől Császár Istvántól. Az énekes posztját ez után a dobok mögött tevékenykedő Demes Tibor vette át és basszusgitárosként csatlakozott a zenekarhoz Gerő Peti. Ebben a felállásban adtak egy remek hangulatú klubkoncertet és szinte azonnal felvették sorainkba Veres Gabi dobost, így a Demes Tibi az előtérbe került és teljes mellszélességgel vehette át a frontember szerepét. A csapat életének fontos mérföldköve a 2013 augusztusában, a Zorall Sörolimpia keretein belül megrendezett Pulzus tehetségkutató, ahol dobogós helyezést értek el. Ez a helyezés, és elismerés bizonyította, hogy a banda jó úton halad. A sikertől felpezsdülve 2013 végére a zenekar elkészítette első, háromszámos sufni demóját, és jelen pillanatban is a további dalok írásán dolgoznak.
A demó három dala, Move To The Dawn, Boose Blues és a kissé funkys hangzású R’n’Roll Kid igazi délies blues-rock hangulatot árasztanak a Lynyrd Skynyrd, Holly Matchate, ZZ Top, SwampDaWamp féle laza, de húzósan harapós mocskos blues-rock ritmusaival és ízes szólóival. Tibi rekedtes, érces blues hangját csak dicsérni tudom, eszméletlen jó torka van ehhez a zenéhez, amit az azóta készült Song Of The Outlaw című dalukban is remekül kamatoztat.


Tagok: Demes Tibor - ének, Gyurkovics Attila – gitár, Illés András – gitár, Gerő Peti – basszusgitár, Veres Gábor – dobok



Cold Comfort facebook
Cold Comfort - demo 2013


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése