2014. március 25., kedd

Witch Bone Garden – Butterfly Product ’EP 2014


Ha jól emlékszem épp egy éve, hogy a kecskeméti Witch Bone Garden megjelentette 2 dalos bemutatkozó anyagát, ami akkor valahol még a stoner/grunge vonalán mozgott. Nem tagadom a most megjelenő második, két dalos kislemezükön is érezhetőek még elszórva a grunge gyenge hatásai, azonban a fiúk (az én örömömre is) most már jóval súlyosabb és koszosabb, egyben mélyre hangoltabb mocskos stoner/sludge riffekkel nyomták bikásabbakra az új, immáron angol nyelven megszólaló Butterfly Product 'EP-jük dalaikat.

 
A nyitó, és egyben kislemezük címadó dalaként megszólaló Butterfly Product egy erősen mélyre nyomott alappal lassú vonaglású kígyóként riffről riffre vonaglik előre egészen a pattogósan ugrálós, mormolós-üvöltős, némi hardcore szigorral megedzett kitörésig, amiket horgonyként lassítanak vissza a már sludge/doom-nak mondható mocskos gitár kiállások. Noel énekében ugyan úgy meg maradtak a dallamok, de már nem lágy énektémákkal, hanem erős rekesztésekkel préseli ki azokat magából. Az előző lassú tempókkal ellentétben a Mosquito Killer már egy lendületesebben sziklafal, amiről dörgő ciklusokban verődnek vissza a mély alapon elszórt grunge témák, hogy azokat a dal közép része után feldarabolja egy mocskos szaggatásokkal telepakolt újabb horogszerű gitár riffcsokor.

Elismerésem! A Witch Bone Garden az előző stoner/grunge anyaga után remekül váltott át egy zúzósabb, tempósabb, és egyedibb sludge/grunge vonalra, ami szerintem a srácok fejlődését is remekül jelzi. Szerintem ezzel megtalálták a maguk irányvonalát, még ha a dalokból kissé ki is hallatszanak az itt most direkt (mert már unom) ki nem mondott összehasonlító hatások. Gratula… és ebből legközelebb 5-6 dalt kérek. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése