2014. július 2., szerda

Spacedust - 2014 Demo

A budapesti Spacedust zenekar 2011-ben alakult. Első nagyobb fellépési lehetőségük az R33-as blogfesztiválon volt, amiről teljes hang és koncert video is készült. Azóta folyamatos játszanak, és főleg Budapesten szórják a pszichedelikus űrporral elegyített stoneres underguound zenéjüket.


Négy dalos kislemezük nyitó dala a Comet is ilyen koszos lendületű, mélyre hangolt fuzz-os űrsétára invitál minket a búgón lüktető desert rockos riffeivel. Ezek egyesen folytatását kapjuk meg a No Way Back stoner road movie-s sztrádáján, melynek szegélykövei  delejes pszichedéliával mutatnak az őt követő Drift táblája felé. Ha az előző dalt road movie-nak neveztem, akkor ez egy igazi tudományos sci-fi film zenéje is lehetne. A hangok, mint az űr feketeségében csillogó távoli fénypontok egymás után ragyognak fel, és hoznak új és új, de mégis egy önmagába folytonosan visszatérő ciklikus space-jazz dallam hangulatot. És, hogy van-e azokon a csillogó távoli fényeken túl is élet, arra igenlő választ kapunk az Outlaw Story kristálytranzisztorából sugárzott, kissé régi módisra vett mágneses pszichedelikus space rockjából.

Lényegében egy kellemes űr-rock sétát az a 4 dal, amit be kell, hogy valljak jobban szól, mint a srácok általam látott eddigi koncertjei (bár ez gondolom nem az ő hibájuk). Ami nekem még hiányzik a dalokból, az a dögösebb űr szemét, vagyis, hogy érthetőbb legyek a gitárokba kellene még egy kis erő, és az énekbe több dallam a funky-s szavalgatás helyet. De ez csak az én véleményem...
Nos, ennek tudatában Kedves Hölgyeim és Uraim! Kérem, foglalják el helyeiket a Spacedust Raketa Compact fedélzetén, és kapcsolják be öveiket. A Spacedust legénysége nevében is, Üdvözlöm önöket a fedélzeten. Megkezdjük a felszállást!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése