2014. augusztus 26., kedd

VL45 – Too Late ’EP 2014

Közel öt évvel a 2009-es Inside The Dice albuma után új kislemezzel és klippel tért vissza a budapesti VL45. A magát BBQ metalként aposztrofáló zenekar párnapja jelentette meg Too Late című 3 dalos anyagát, amihez a Not That Kind dalukra videoklipet is készítettek. A zenekar az elmúlt éveket szorgos, bár csekély számú koncertezéssel töltötte itthon és külföldön is egyaránt. Ez év márciusában pedig 5 tagúvá bővült a csapat Süle Tamás gitáros személyében, aki jelenleg a Checkpoint Charle, korábban pedig a Fish és a P.O.T. soraiban pengetett.


A Too Late 3 dala Sohi (Sohajda Péter) Standing Waves stúdiójában készült, így a minőségükre egy szavunk nem lehet. Az album borítójáért pedig az olasz Zippo zenekar basszusgitárosának, Stonino Bosco keze munkáját illeti a dicséret. Mind a három dal könnyen befogadható slágeres, mondhatni rádióbarát riffektől, és letisztult dallamos dalszerkezetektől egymás után szépen sorban. Mintha egy könnyed nyári napon, épp amikor a szabadságodat kezded meg, beülsz a kocsidba, a kormányra markolva benyomsz valami zenét. Valami amcsis, kissé slágeresebb rock n’ roll-t, amitől érezed a szabadság könnyű szelét, egy sör szisszenését és a BBQ kozmás illatát a grill rácson. Az album első dalaként hallható Not That Kind recsegős introja után ez a ˝Godsmack-os˝ kormás érzés fog el a dallamos énektémát hallva. A hot rod szaggatású gitárok röfögéseitől csikordulva pördülnek meg a kerekek, és izzadtan domborulnak a napfénytől kitetovált női keblek. Egy újabb sebességi sláger fokozatra kapcsol az ezt követő Seven Seas kényelmes úttartású, lassabb, de erővel rendesen megpakolt ˝picikét TOOL-os˝ zakatolása, amit ugyan ilyen kitartó dinamikával követnek a Too Late benzinfaló pöfögő riffelései.

A három dal hallgatása közben a laza, kellemesen dögös slágerekre egy sört is simán leguríthatunk. Nekem kicsit puhább, mint az első albumuk Cemetmixer-e, vagy a Shoot-Shoot Song-ja. De ízlések és pofonok. Annyi még bizonyos, hogy a zenekar a másik két dalra is akar videót készíteni, és jövőre pedig új lemezzel jelentkeznek. 


Tagok: Members Apró Antal – dob, Botka Zsolt – gitár, Mészáros-Komáromy Dénes – basszusgitár, Szabó Dávid – ének, Süle Tamás – gitár





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése