2014. november 19., szerda

Room Of The Mad Robots – Tripod: Wacken Showcase ’promo 2014

A budapesti Room Of The Mad Robots zenekar az idei év Wacken Metal Battle nemzetközi tehetségkutató hazai győzteseként augusztusban a Németországi Wacken Open Air metál fesztiválján is meg mérettette magát. Ez alkalomból készítették el 4 dalos kislemezüket Tripod: Wacken Showcase címmel, amit promóciós célokkal szórtak szét a fesztiválon.  És annak ellenére, hogy elmondásuk szerint ezt az anyagot rohamléptekben hozták össze, bizony nagyon jól szól.


A promót kezdő Political Organized Crime daluk eredeti változata már a 2009-es ˝Mechanical Sound Empire˝ első albumukon is siker nótaként szerepelt. Azonban ezt a dalt most még izmosabbra gyúrták fel a srácok. Erőteljesen lüktetnek és zakatolnak a morózus metálos riffek és az alóluk kiszűrődő elektronikuskütyü hangok igazán jó modern hangzást kölcsönöznek neki. Ez mondható el az őt követő Breeding dalukról is, ami a 2012-es ˝I Stray˝ albumukon debütált. Most ez is felfrissítve húzza egymás után a már jól ismert lassú vontatású riff témáit, amikben jókora Deftones, és némi NIN hatások bújnak meg. Ugyan ezek a hatások érezhetőek a már-már doomos vonaglású közép tempós Cavites című új daluk torzított fűrészgépes ritmikájában is. Mári Péter lebegősen felépített és finoman, lágyan kiénekelt énekdallamainak van valami földöntúli misztikus szépsége. De, hogy még se legyenek annyira egy síkúak, időnként megtöri őket egy-egy erősebb üvöltéssel, ami egyedi erőt sugároz a dalnak. Az Orectic szintén egy új szerzeményük ezen az anyagon. A nyers, masszívan riffelő gitárok és a keleties dallamvilágot megidéző elektronikus-pszichedelikus kütyük már önmagukban is delejező hatást váltanak ki, nem is beszélve Péter ordító, morgó, szavalós énekéről. Ez a dal mind zeneileg és mind hangulatilag nagyon jól el lett kapva. Abszolút nyerő szériás tétel nálam.


Ez az anyag, még ha csak promóciós céllal is készült egy új kislemezként is megállná a helyét. Remélem, azért a srácok hamarosan megosztják a nagy nyilvánossággal. Nem kellene a szőnyeg alá söpörni. 


Tagok: Mári Péter - ének, Berszán Miklós - gitár, Csaba András "Joe" - basszusgitár, Kertész László - dobok, Novaszel Attila - elektronikus kütyük




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése