2014. november 2., vasárnap

Septicmen – Glamorama ’EP 2014

Vigyázat, Thrash körzet!


Az 1992-ben alakult várpalotai Septicmen zenekar jócskán átlépte fennállásának 20. évfordulóját. A zenekar kezdeti időszakát demo felvételeket készítésével (Demo 1. – 1993, Menekülők csapdák között – 1995) koncertezéssel, fesztiválozással töltötte. Majd 1996-tól 1998-ig szüneteltették a tevékenységüket. 1998-ban Szeptember címen megjelentették első 5 számos EP-jüket, amit már országosan is terjesztettek. 2000-ben a NP Records kiadásában Dogma címmel jelent meg első lemezüket. 2004-ban Origó címmel már szerzői kiadásban jelentették meg második lemezüket a Metal Hammer terjesztésében. Közben turnék, fesztiválok és ez évben elkészítették videoklipjük, ami az akkori VIVA TV-n debütált. 2005-ben Central címmel egy kislemezt jelentettek meg, majd 2007-ben vették fel harmadik lemezüket, ami Negative néven az év végére jelent meg. Ezt követi egy 14 állomásos országos turné, majd 2009-ben a soron következő negyedik albumuk Transit címen, amin 14 alap thrash nóta hallható. A 2012-es Isolate albumok dalai még ettől is zúzósabbak, csonttörőbbek. 2013-ban Axioma néven egy 3 dalos EP-t jelentettnek meg, majd ezután 2014-ben, szintén egy 3 dalos EP-vel jelentkeznek Paranoia néven. Pár hónappal később, szintén 2014-ben jelentetik meg Glamorama EP-jüket. Az EP szintén 3 dalt tartalmaz, és némileg van egy olyan, hogy kötődik az év elején megjelent Paranoia EP-jükhöz. 


A Darkness (in memorian Jeff H.) című EP-t nyitó dalukat, mint ahogy a címe is mondja a tavalyi év során tragikusan elhunyt Slayer gitárosnak Jeff Hennemannak ajánlják. Ebből kifolyólag nem is csoda, hogy a súlyos riff-pengék olyan gyilkos Slayer éllel vannak megfenve, amik kíméletlenül kaszabolják le arcunkat a földig. Az ezt követő Oracle tovább viszi a fejleszakító headbengelős dagonya zúzást a gitárszólók finom Bay Area-s vonalával, míg a záró Thorn daluk riffeiben már egy zordabb, mocskosan punkosabb, (The Exploided – Beat the Bastards) gégehörgős vonala képviselteti magát. 

Septicmen ˝Glamorama˝ EP-je ízes kis thrash zúzda. Amik mellé csak ajánlani tudom többi anyagaik meghallgatását is, amit a weboldalukon meg is tehettek. Továbbá részemről egy hatalmas főhajtás és Respect a zenekarnak, hogy ennyi éven keresztül kitartottak a magyar zene nem mainstream oldalán.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése