2015. január 31., szombat

Sexy Rodeo - demo 2014

A debreceni Sexy Rodeo zenekar 2012 nyarán alakult Pósafalvi Krisztián basszusgitár, Ujj Roland gitár-ének, és Szabó Máté dobos triójaként. 2013 januárjában Molnár Attila Vajk szintetizátor-ének csatlakozásával lett teljes a felállásuk és azóta egyfajta szabad stílusú zenei irányban nyomják a rákkenróllt.  Elmondásuk szerint erre a szabad stílusra legjobban Hendrix, Iggy Pop, Led Zeppelin, QOTSA, Pear Jam munkásságai hatottak. Ezekből már sejthetjük, hogy zenéjükben épp úgy megtalálhatók a grunge-os, sivatagi rockos elemek, mint ahogy a korai hard rockos, kissé vintages aktuális formák, aminek remek hangulatát Molnár Attila szintetizátor játékai adják. 


A tavalyi év vége felé kiadott demójuk remélhetőleg a hamarosan megjelenő albumuk előfutára. A demón három előzetes dal szerepel a már fentebb említett stílusjegyekkel megfűszerezve, illetve annál jóval többel is. Ülő Bika tételük sivatagos lendülete QOTSA féle poros alap riffekre épül, befejezésként pedig egy pszichedelikus vintages szintetizátor/vokál tripet kapunk. Érték című daluk egy psy/funky rádióbarát sláger szerzemény erősebb wow pedál cifraságokkal és delejesen nyújtott hangfoszlányokkal, amik átszöknek az Apollo dallamosan elszállós nagy körívű gitárszólókkal alátámasztott post-space rockjába. 


Engem elkapott a Sexy Rodeo hangulata. Várom az albumot, és remélem, hogy a koncertjeiken lesznek, vagy inkább alkalmaznak diaporámás, illetve egyéb képi háttér-vetítések, mert azok még jobban feldobná ennek a mágikus zenének az egyedi stílusát. Időközben a csapat egy klipet is készített Tűkön címmel, itt láthatjátok: 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése