2015. február 17., kedd

Mussörgsky - After The Collapse ’EP 2014

Az egri Mussörgsky egy kétszemélyes stoner/grunge/nu-metal, némi alteres beütésekkel ellátott zenei projektnek. A felállás 2009 óta működik a Téveszme zenekar alapító tagjainak, Dajka Gábor és Tasi Attila zenei mellék projektjeként. Eddig (az egri Hudini Records gondozásában) három anyagot jelentettek meg, Pictures Of An Intoxication (2010), Freakshow (2011), és a tavalyi év végén After The Collapse című kislemezüket.


Deformed Triangle daluk kissé hosszúra nyúlt elektronikus-kütyűs bevezetője után némi fájdalommal nyílnak ki az alter/inde poppal összemosódott grunge hangulatba bújtatott témák. Az ezt követő Sick daluk már gitár centrikusabb, nu-metálosan rombolós arcát mutatja meg, csak úgy, mint az Abandoned by Fate. Ami kezdetekben még visszahozza a szendergős, szenvedős hangulatot, de a végére megtört stoner és nu-metállal keresztezett hangrobajaikkal mindent ledöntenek. A Black Days az előző kereszt stílusok hangrobbanásait folytatja némi Korn/Deftones üvöltős melankóliával és az grunge-ra jellemző vokális elszállásokkal.  A dal befejező témájában megint csak előtérbe kerülnek az elektronikus, dj-s kütyük, amik kicsit bezavartak… (de ez az én gondom, nem vagyok egy kütyű fan). A záró Busride egy slágeresre sikerült, kellő depikézéssel át itatott akusztikus finomságokkal megetetett, Transformers filmzenés rádióbarát nóta.

Bevallom, én a Mussörgsky első anyagát, a Pictures Of An Intoxication ismerem jobban. Ahhoz képest az After The Collapse egy diszkó gömbös stoner/grunge/nu-metal színes lufi. Vannak benne jó kis ropogó témák, és a kütyűk hatása talán, de nekem sajna riff (vér) szegény. Ha talán az első és az utolsó dal nem lenne ott, ahol a lemezen épp van…  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése