2015. július 20., hétfő

KIES – Ez még csak a kezdet ’EP 2015

Akár egy könnyed szellő ebben a gatyarohasztó fülledt melegben, olyan frissítő hatással érkezett a KIES első bemutatkozó anyaga.  Miközben szisszen a sör és nyomom egy ˝play-t˝ a zenekar bandcamp oldalán mel lesem a történetüket. Nos, az ez év márciusában alakult jelenleg is aktív, vagy épp nem annyira aktív (Stubborn, The Carrion Crow, Mad dolls, Black Sound) zenekarok tagjaiból verbuválódott Kecskemét-Kerekegyháza tengelyén mozgó négyes története igazából ezzel a kislemezzel kezdődött el. A Kiss Milán – ének/gitár, Kovács Gergely – dob, Szűcs Ádám – basszusgitár/vokál és Kaldenekker Ferenc – gitáros alkotta fiatalok úgy gondolták, hogy a szívükhöz közel álló minőségi és egyben pofátlan rockzenével fogják letarolni az emberek arcát. Hogy ez az elképzelésük mennyire is sikerült? Arra bizonyítékul itt van a kislemezük.


A magukat Magyarország legőrültebb rockzenekarának mondott csapat Ez még csak a kezdet című négyszámos kislemeze egy igazán lazára hangolt bulizós-fesztiválozós szörf 'n' roll punk/garage/grunge rock cuccosnak ígérkezik. Amit azonnal, vagy inkább pofátlanuk a Gyere már lendületes kettő-négyektől telepumpált garázs tempói nyitnak és húznak egészen a refrén alatti nyújtott kiállásokig, majd befejezésül belehajlanak egy alter-grunge rockos ordításba. A könnyen befogadható riff hullámokon szörföző Szelid daluk egy igazi nyári slágergyanús dal. Ez a dal azon tipikus dalok kategóriájába tartozik, amik simán megmozgatják a fesztiválok első soraiban visongó tini cuncijait, akik könnyesre sírt bugyiban még másnap is ezt dúdolják. A videoklipes Tönkretenni mindent megint csak jól adja a garázs punk seggrázós lendületét, amire a Szelid rádióbarát változata csukja rá az ajtót.


Nincs ezen mit agyalni. A srácok valóban kiadták szívükből azt, amit ki akartak. S mindezek végeredménye egy jól hallgatható laza feelinges rock zene lett. Amihez ajánlatos egy jó adag napfény, buli, sör. 



KIES - Ez még csak a kezdet 'EP 2015

1. Gyere már
2. Szelid
3. Tönkretenni mindent
4. Szelid (radio edit)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése