2016. január 26., kedd

Begotten Silence - Az élet és a szenvedés atmoszférája

Faces Of Suffering címmel jelentette meg debütáló albumát a budapesti melodic death metalt játszó Begotten Silence. A 2010 óta létező ötfős csapat zenéjükben éppúgy merészen vegyíti a dallamos thrash és groove metal zúzdákat, mint az extrémebb black metalos károgós témákat, amiket a horror, az élet és a szenvedés dögszagú atmoszférájával fűszereznek. 


„A stílusunkat "bloodstained melodeath"-nek is hívjuk.  Albumon van olyan szám, amit 5 éve írtunk és olyan is, amit 1 hónappal a lemezfelvétel előtt fejeztünk be. Központi témája a szenvedés és a fájdalom, a legtöbb dal erről szól, például A Szunnyadó a félelemről, a The Canvas of Torment a mazochizmusról. A központi téma ellenére 2 szám dalszövege pozitív, az Escalate arról szól, hogy a céljainkat csak a határaink feszegetésével érhetjük el, az Omnipresent pedig arról, hogy az emlékek hogyan formálódnak bennünk. Nincs benne szó politikáról, vallásról vagy vallásellenességről. Minden szám egy-egy különálló sztori.”


„A 2013-as 3 számos Sebek Által EP-nken még az volt a terv, hogy magyarul írjuk a dalszövegeket 1-2 kivétellel, de 2014 elejétől inkább az angol lett a domináns nyelv. A borítót Bakonyi Örssel készíttettük és nagyon élveztük a közös munkát. A meló úgy ment, hogy leírtuk Örsnek minden számról, hogy miről szól, és az ő fejében megfogant az ötlet, ami a végleges borítót eredményezte. Az év további részében koncertezésben nem lesz hiány, illetve klipeket is készülünk csinálni/csináltatni többek között. A Faces of Suffering-et itthon és külföldön is promózni fogjuk egyaránt.  A lemez elektronikus formában bandcamp oldalunkon megvásárolható.”



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése