2016. április 14., csütörtök

MAG – Disappear ’EP 2016

A 2011 óta létező debreceni illetőségű MAG zenekar (Boldizsár Tibor - gitár, Kapitány Miklós - dob, Karácsony András - gitár, Varga Máté – basszusgitár) Disappear címmel a napokban jelentette meg második kislemezét. A progressive/instrumental metalt játszó zenekar 2013-ban debütált 6 tételes Systematic Disorder című lemezével. A napokban megjelent Disappear című anyaguk két saját dal mellett a Metallica ˝Orion˝ instrumental klasszikusának feldolgozása is meghallgatható. A kislemez felvételei az előzőhöz hasonlóan a hajdúszoboszlói RockSpa stúdióban készültek és a lemez nyitó dalához ˝Dust And Bitter˝ egy image klip is készült.


A Dust And Bitter egy lendületes melodic metalcore-ra tűzött riff-csokorral nyit, amikre dallamokról dallamokra épülnek fel a technikásan előadott bőséges heavy metalos nyújtásokkal megtoldott nagy ívű szólók. Az ezt követő Dozer szaggatott groove-os riffeléseinek köszönhetően jócskán rátesz még egy lapáttal az első dal lendületére. Ahogy a címe is mutatja, mint egy Dozer jön, tipor és zúz mindent. Végére maradt a Metallica klasszikusa az Orion, amire nagyon kíváncsi voltam és bevallom nem csalódtam. A dal az első percétől az utolsó másodpercéig úgy van előadva, ahogy azt kell. Feszes ritmusszekciók, röfögős gitárok és a dobokból a lélek is ki van taposva.  Mintha csak fénykorában hallgattam volna a Master Of Puppets albumon (és bevallom, ez után a feldolgozás után ismételten meg is hallgattam az eredetit is). Aki csak teheti, tegyen velük egy próbát. Nem fognak csalódni.


Egyébként hamarosan a többi dalhoz is készül videó, és a kislemez lassan beszerezhető CD formátumban is. A Disappear EP hivatalos koncert bemutatója pedig május 28-án lesz a debreceni Kaptárban.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése