2017. január 19., csütörtök

Her Highness/Worthless - split 2016

A tavalyi évről idényre áttolódott elmaradásaim egyik pótolandó darabja a Her Highness​ és a Worthless december elején megjelent split-anyaga. 
A budapesti lepusztult doom/sludge/noise-t játszó Her Highness és a debreceni, hasonszőrű, experimental post-sludge metalos Worthless közös EP-je előadónként 2-2 dalt rejt. A kezdést a Her Highness ˝Demolition of Mind˝ valamivel több mint öt perces, sötét matériákra épített, hat láb mélyre-hangolt lassú vontatmányokkal felmálházott szabbatista istentisztelete adja meg, amit a ˝The Budd Dwyer Method˝ torz erősítőkre kötött sludge/blues-os riff szörnyetegeinek fülünket tépő marcangolásai követnek.
Ezután jönnek a Worthless ˝Green Dragon˝ riff-centrikusabb, enyhén neurotikus töltetű pszichedelikus, desert stoner-es elszállásai, amik egy röpke mocsaras dagonyában végződnek. Az ezt követő, ˝No Home˝ című szerzeményűk ellenben az előzővel egy erős post-noise vonalat követ megtartva annak neurotikus delejekben utaztató jellegét, és a végére igen csak arcba csapó sludge metalos erejét.
Az egyébként duó formációban működő két csapat dalaikban egyfajta kiegészítő jelleggel használnak fel, és levezető narrátori szövegeket, amiknek köszönhetően még jobban kidomborodnak a zenéjükből áradó (Om, a Black Tar Prophet, a Subrig Destroyer, és az Omega Massif zenei világára hajazó) áldott monotonitás rémképei. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése