2017. január 11., szerda

Nude Bush - Door To Groove (2017)

Nude Bush egy 2013-ban alakult, budapesti fiatalokból álló zenekar. Zenéjükben a stoner, a garázs rock elemektől a funky-ig sok stílus keveredik és olvad egybe, amit saját elmondásuk szerint: garage stoner funk zenének neveznek. Akár úttörőnek is mondhatnánk a ˝vállalkozásukat˝, de nem akarok felesleges taglalásokba, s okoskodásokba bonyolódni. De az biztos, hogy a klasszikus értelembe vett sivatagos, zöld füstfelhős sztoner műfaj is megérett a reformra. Amire jó kezdeményezés lehet a Nude Bush napokban megjelenő hét dalos Door To Groove című debüt-lemeze.
A srácok (Somos Máté - gitár, ének, Kohári Szabolcs - gitár, Dósa-Bugner Botond - dobok, Becsei Dániel - basszusgitár) Warm Up daluk képében rögtön egy lendületes ˝Ramones családba illő˝ gumi punk ’n’ roll témával indítják albumukat, ami után a füstösebb riffelésű All The Talk jön. Ezt követi a Psycho Bitch hasonlóan az előző dal sivatagos tematikájához, amiből kiérzik egy enyhe inde-alter vonzalom is. A Roasted Page-ben már előtűnnek a táncoslábú funky-rock-dicso hatások, amiknek ez idáig nyoma sem volt… na, de majd ez után. A dalban van egy jó adagnyi RHCP hangulat és bujkál benne egy remek, a ’80-as évek feelingjét idéző, elszállós art-rockos betét is. Mint ahogy egy nagyon jó funky-blues hangulat bujkál az ezután jövő Guardian Angel elnyújtott gitárjaiban és az őt követő Masters prog/jazz-es megoldásaiban. A záró, No Bigger Crime talán az a dal, amiről a srácok az elején beszéltek: garage stoner funk. Koszos, nyers és mégis dallamos.
Ami igazán előnyére válik az albumnak a jópofa képregényes börleksz borítón kívül, az a sokszínű és hangulatos gitár játék. Ami néhol kicsit füstős, néhol táncolós funkys, rockos, vagy épp alteres. De egy fejlődő képes csapattól kezdésnek nem is kell több. Hallottunk már nagyobb nevektől szarabbakat is… és ezt nem vigasznak mondom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése